Nieuwsberichten

 • Verwijderen bladbakken Reusel-De Mierden

 • Reinigen en inspecteren hoofdriool in de kern Reusel

  Vanaf week 50 start de gemeente met het reinigen en inspecteren van een gedeelte van het hoofdriool binnen de kern Reusel. We doen dit om de toestand van het riool te bepalen.

 • Dienstverlening Taxbus tijdens feestdagen en nieuwe tarieven 2018

  Tijdens de jaarwisseling is de dienstverlening van Taxbus aangepast. Op oudejaarsavond stopt Taxbus eerder en in de nieuwjaarsnacht worden alleen rolstoel gebonden klanten vervoerd. Reizigers worden geadviseerd de ritten voor de feestdagen tijdig aan te melden. Daarnaast zijn de tarieven 2018 vastgesteld

 • Eerste Rural Data Center gelanceerd in Kempengemeenten

  De vijf Brabantse Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden hebben de primeur. Wij gaan met het Centraal Bureau voor de Statistiek intensief samenwerken in het eerste Rural Data Center van Nederland, gevestigd in het gemeentehuis van Reusel-De Mierden. Het RDC wordt op 12 december gelanceerd. Doel is om tot meer datagedreven beleid te komen. Dat betekent voor de inwoners van de Kempengemeenten meer beleid op maat en nóg betere dienstverlening. Wethouder Liesbeth Sjouw van Eersel: ‘Heel mooi dat het CBS deze uitdaging met ons aangaat.’

 • Gewijzigde openingstijden gemeentehuis rondom Feestdagen

  I.v.m. de feestdagen zijn er een aantal wijzigingen in de openingstijden van het gemeentehuis:

  • maandag 25 december is het gemeentehuis gesloten.
  • dinsdag 26 december is het gemeentehuis gesloten.
  • dinsdag 2 januari 2018 Is het gemeentehuis geopend en telefonisch bereikbaar vanaf 10.00 uur.
 • Kansen voor alle kinderen; wijzigingen in het minimabeleid

  In de Kempengemeenten vinden we het belangrijk dat alle kinderen de kans krijgen om hun talenten te ontwikkelen en te onderzoeken waar hun passie ligt. Helaas is dit niet voor alle kinderen vanzelfsprekend.

 • Sneeuwval zorgt voor gevaarlijke omstandigheden op de wegen

  Op dit moment sneeuwt het in grote delen van het land. Ook in onze regio valt een sneeuwdek van plaatselijk wel 10 centimeter.  Het KNMI geeft voor vanmiddag dan ook code rood af in het midden en het zuiden van ons land. Het dringende advies is om niet de weg op te gaan.

 • Iedereen doet mee!

  Dit is een artikel uit de reeks ‘Iedereen doet mee!’. Daarbij laten we goede voorbeelden zien uit Reusel-De Mierden. Betrokken mensen krijgen het woord. Bij Iedereen doet mee, ervaart niemand obstakels om mee te kunnen doen aan de samenleving.

 • Dunning in de bossen in de gemeente Reusel – De Mierden

  Vanaf medio november zal er gestart worden met de het kappen van bomen, ook wel houtoogst genoemd. Dit zal gebeuren in de bossen aan de noordkant van de bebouwde kom van Reusel, beter bekend als Molenheide en de bossen ten westen van Hooge Mierde aan de Eendengoor.

 • Bekendmaking standplaats buitenlandse delicatessen

  Graag schriftelijk reageren voor 6 december 2017.

 • Onderhoud N284 Reusel – Arendonk gaat voorspoedig

  Maandag 13 november zijn de werkzaamheden voor het onderhoud aan de N284 Turnhoutseweg gestart. Het asfalt is gefreesd of opgebroken en de bestaande fundering wordt voor het grootste deel verwijderd.

 • Vacature Intermediair Stichting Leergeld Veldhoven en de Kempen

  Stichting Leergeld is een lokale particuliere stichting die wil bevorderen dat kinderen uit gezinnen met financiële problemen, ook mee kunnen doen met allerlei activiteiten, die voor andere kinderen heel normaal zijn.

 • Een hartstilstand kan iedereen overeenkomen

  Wist u dat er elke dag tientallen mensen in Nederland onverwachts worden getroffen door een hartstilstand?

 • Gladheidsbestrijding

  Ook deze winter houdt de ‘gladheidbestrijdingsploeg’ van de gemeente Reusel-De Mierden de wegen zoveel mogelijk ijs- en sneeuwvrij.

 • Resultaten Belevingsonderzoek per kern beschikbaar

 • Help hennep de gemeente uit

  Nog geen week na de grootschalige operatie Impact (zie eerder bericht hierover) in Zuid-Nederland heeft de politie dinsdag 14 november een grote hennepkwekerij opgerold in Lage Mierde. Hiermee is weer een belangrijke stap gezet om drugscriminaliteit in de gemeente te bestrijden. De gemeente onderzoekt momenteel of het pand gesloten kan worden.

 • Operatie Impact Zuid-Nederland: Duizenden liters grondstoffen, hennep en vuurwapens aangetroffen

  De ondermijningsteams van Politie, Openbaar Ministerie en gemeenten uit Zuid-Nederland zijn de afgelopen twee dagen bezig geweest met een gezamenlijke actie die zich richt tegen de productie van synthetische drugs. Op tientallen plaatsen in Zuid-Nederland  zijn daarbij door de ondermijningsteams controles en acties uitgevoerd. Daarbij werden xx-aanhoudingen verricht, waarvan drie in België.   

 • Oproep aan Mantelzorgers

  Bent u mantelzorger en wilt u vertellen over uw ervaring? Wat zijn uw behoeften en welke positieve en welke negatieve ervaringen heeft u? Door mee te werken aan een interview of door het invullen van een vragenlijst kunt u mij helpen om ervoor te zorgen dat er goede ondersteuning voor mantelzorgers is.

 • Reusel-De Mierden vangt VANG!

  Al jaren is de gemeente Reusel-De Mierden bezig om de VANG-doelstellingen te bereiken. VANG staat voor Van Afval Naar Grondstof met als doelstellingen dat er in 2020 slechts 100 kilo restafval per Nederlander per jaar geproduceerd mag worden. Bovendien moet 75% van al het afval gescheiden zijn, zodat grondstoffen zo eenvoudig mogelijk het hergebruik-proces in kunnen. In 2025 moeten we nog steeds minstens zoveel afval scheiden en is de 100 kilo gedaald naar maximaal 30 kilo per persoon per jaar. Deze doelstellingen zijn door het Rijk vastgesteld en alle Nederlandse gemeenten zullen daaraan moeten gaan voldoen.

 • MELD discriminatie altijd!

  Discriminatie = uitsluiting! Discriminatie is het ongelijk behandelen, achterstellen of uitsluiten van mensen op basis van (persoonlijke) kenmerken. We zijn allemaal verschillend maar wel gelijkwaardig.

 • Voortgang bruggen Broekkant en Buitenman

  Op 10 juli 2017 zijn de bruggen over de Reusel ter hoogte van de  Broekkant en Buitenman in Lage Mierde, afgesloten voor verkeer op meer dan twee wielen. De beide bruggen zijn niet meer voldoende bestand tegen het fors toegenomen aantal (zware) voertuigen dat dagelijks hiervan gebruik maakt.

 • Onderzoek naar gezondheid kinderen van 0 t/m 11 jaar van start

  Brengt u de gezondheid van kinderen in de regio mee in beeld?

 • Beste ideeën tegen zwerfafval – wedstrijd

  Wist je dat het meeste zwerfafval met de wind en via rivieren wordt meegenomen naar zee? Daar verzamelt het zich op een aantal plekken in de oceanen tot één grote brei op inmiddels 5 plaatsen: de plastic soep.  95 kinderen van basisschool D’n Opstap in Reusel De Mierden doen mee met de ‘Beste ideeën tegen zwerfafval – wedstrijd” en hebben wilde plannen om onze straten en schoolplein schoon te houden. Een leerling uit groep 7 vraagt zich hardop af: “Waarom gooien jongeren hun afval op de grond terwijl er 10 meter verder een prullenbak staat?” Na schooltijd willen leerlingen uit groep 8 zelfstandig afval gaan rapen omdat ze dit erg nuttig vonden.

 • Spelen is Leren: Peuterprogramma

  Wist je dat kinderen die deelnemen aan een peuterprogramma de overstap naar de basisschool makkelijker maken? Geef de ontwikkeling van jouw peuter een vliegende start! In gemeente Reusel-De Mierden hebben we een gemeentelijk gesubsidieerd peuterprogramma.

 • Activiteiten voor mensen met dementie

  Reusel-De Mierden wil graag een dementievriendelijke gemeente zijn. Daarom organiseren we regelmatig informatieve bijeenkomsten

 • Nieuw bestemmingsplan voor de kernen Hooge Mierde, Hulsel, Lage Mierde en Reusel

  In juni is de gemeente begonnen met de voorbereiding voor een nieuw bestemmingsplan voor de kernen Hooge Mierde, Hulsel, Lage Mierde en Reusel. Hierbij gaan alle losse bestemmingsplannen die nu in deze kernen gelden op in één nieuw bestemmingsplan.

 • Cliëntervaringsonderzoek Wmo 2016

  De gemeente Reusel-De Mierden is benieuwd hoe Wmo-cliënten in de gemeente de ondersteuning beoordelen die zij ontvangen en welke effecten de ondersteuning heeft op de kwaliteit van leven.

  Om hier inzicht in te krijgen is er een cliëntervaringsonderzoek uitgevoerd. De uitkomsten van het onderzoek zijn terug te lezen in onderstaand bestand. 

 • Initiatiefgroep dorpsraad Reusel zoekt enthousiastelingen!

  De gemeente Reusel-De Mierden plaatst dit bericht voor de initiatiefgroep Dorpsraad Reusel. De initiatiefgroep is op zoek naar mensen die willen
  helpen om een dorpsraad van de grond te krijgen in Reusel.

 • Ondernemershulp via ‘155-HELP-EEN-BEDRIJF’

  Gemeente Reusel-De Mierden en het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) hebben vanaf begin 2017 een noodloket voor lokale ondernemers geopend. Met het initiatief ‘155-Help-een-bedrijf’ kunnen ondernemers in de gemeente Reusel-De Mierden die het moeilijk hebben kosteloos terecht bij het IMK voor bedrijfsadvies en ondersteuning.

 • Gemeente stelt bruggen buiten gebruik – wegen afgesloten

  Bij een inspectie van twee bruggen in Lage Mierde, is gebleken dat deze niet meer voldoen aan de huidige veiligheidsnormen om landbouw- en (vracht-)verkeer te verwerken. De bruggen over de Reusel op de wegen Broekkant en Buitenman zijn daarom per direct afgesloten voor gemotoriseerd verkeer op meer dan twee wielen.

 • Regel uw parkeervergunning direct online!

  De gemeente Reusel-De Mierden biedt steeds meer online diensten aan. U kunt nu ook uw parkeervergunning online aanvragen.

 • Campagne NUL verkeersdoden Brabant

  Er is een meting gedaan naar het effect van de campagne NUL verkeersdoden Brabant. De gegevens over 2016 en de jaren ervoor zijn binnen en wat blijkt? Er is al heel wat bereikt. Mét en dankzij vele Brabanders. Maar er blijft nog veel te leren en te verbeteren. Reden om ons samen onverminderd te blijven inzetten voor NUL verkeersdoden!

 • Nieuwe oplaadpunten voor elektrisch rijden

  Rijders van elektrische auto’s die niet over een eigen oplaadpunten kunnen beschikken, mogen een oplaadpunt aanvragen. Hierdoor neemt het aantal openbare oplaadpunten toe. De oplaadpunten worden in de openbare ruimte geplaatst en zijn door alle elektrische rijders te gebruiken.

 • Challenge: Hoe ga jij in 2030 naar school?

  In september start de provincie Noord-Brabant de Mobility Challenge: een prijsvraag voor het basis- en voortgezet onderwijs. Een jaar lang zijn we in gesprek met  zoveel mogelijk Brabanders over hun verwachtingen van de toekomst van ons verkeer en vervoer. Natuurlijk zijn ze ook benieuwd naar de ideeën van de Brabantse jeugd. We dagen scholen uit creatief aan de slag te gaan.

  De Mobility Challenge loopt van 6 september 2017 tot 6 oktober 2017.

 • De gemeente Reusel-De Mierden werkt samen met Bladel voor de inzet van buurtbemiddeling

  Soms ervaren mensen overlast van elkaar en lukt het niet hier in een goed gesprek samen uit te komen. In zo’n situatie kan buurtbemiddeling helpen. Het doel van buurtbemiddeling is conflicten in een buurt in een vroeg stadium signaleren en mensen ondersteunen bij het oplossen ervan.