Nieuwsberichten

 • Huis van de Brabantse Kempen reikt Kempentrofee uit

  Op zondag 25 maart wordt alweer voor de elfde keer de Brabantse Kempentrofee uitgereikt aan een bijzonder initiatief uit de regio. De uitreiking vindt dit jaar in de raadskelder van het Oude Raadhuis in Oirschot plaats en is de afsluiting van diverse activiteiten die op deze dag in Oirschot worden georganiseerd.

 • Uitreiking certificaten na Digisterkercursus

  Afgelopen weken hebben 8 mensen uit de gemeente Reusel deelgenomen aan de Cursus ‘Digisterker’ van Bibliotheek de Kempen. Wethouder Peter van de Noort reikte op woensdag 28 februari aan de deelnemers de behaalde certificaten uit.

 • Earth Hour op 24 maart: doet u ook mee?

  Zaterdag 24 maart, tijdens Earth Hour 2018, gaat overal ter wereld van 20.30 tot 21.30 uur het licht weer uit.

 • Gemeentehuis gesloten met Pasen

  In verband met 2de paasdag is het gemeentehuis gesloten op maandag 2 april.

 • Thema-avond Dementie

  Wat betekent dementie voor betrokkene en voor zijn familie

 • Groot onderhoud N269, Randweg-Oost Reusel

  Gebr. Van Kessel Wegenbouw voert voor de Provincie Noord Brabant het project ‘Groot onderhoud N269 wegvak Tilburg en Reusel’ uit.  De provincie Noord-Brabant heeft Gebr. van Kessel Wegenbouw onlangs opdracht gegeven om ook het laatste deel van de N269, zijnde Randweg-Oost te Reusel, voor de komende tien jaar groot onderhoudsvrij te maken.

 • En de winnaars zijn……

  Sport- en Cultuurgala 2018

 • De Kempengemeenten vergroten kansen van kinderen in armoede

  Samenwerking met Jeugdsport- en Jeugdcultuurfonds Brabant van start

  2 maart 2018 – Dansen, muziek maken of toneel spelen, voetballen, tennissen of judoën. Ook voor kinderen uit gezinnen met een krappe portemonnee moet dat mogelijk zijn. Daarom hebben De Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden zich aangesloten bij het Brabantse Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds. Donderdag 1 maart ontvingen zij van de Rabobank Foundation een royale startdonatie van in totaal € 25.000,-

 • Flinke stap op weg naar bestuurlijke toekomst Kempengemeenten

  Om te komen tot een toekomstbestendige bestuurlijke inrichting van Brabant is in 2011 het programma (Veer)Krachtig Bestuur gestart. In het kader van dat programma is ook aan de Kempengemeenten gevraagd om een visie op de eigen (bestuurlijke) toekomst op te stellen. Dit heeft de gemeente in 2013 gedaan in de Toekomstvisie ‘Gezamenlijk, Grenzeloos en Groen’. In deze visie worden de ambities voor Reusel-De Mierden beschreven tot 2030. Een duidelijke ambitie met betrekking tot de beste bestuursvorm is in deze visie nog niet gemaakt.

 • Ambassadeurs in Lage Mierde

  Terugblik op de dialoogtafels

  Op woensdag 31 januari zaten we ’s middags met vijf inwoners van Lage Mierde aan de dialoogtafel in De Ster en ’s avonds waren dat er acht. Een mooie opkomst voor deze eerste dialoogtafels. Het onderwerp was het ambassadeurschap: welk beeld heeft men daarbij, welke rol moet een ambassadeur vervullen, wat is de betekenis voor de inwoners van Lage Mierde en hoe ziet de invulling er concreet uit? De sfeer was heel prettig en iedereen kon zich vinden in de 5 spelregels voor de dialoogtafel:

 • Afvalbingo tijdens de Landelijke Opschoondag: Maak de buurt schoon en win een BBQ!

  Zaterdag 24 maart 2018 is de Landelijke Opschoondag van Nederland Schoon. Een dag waarop (buurt)verenigingen, scholen, winkeliers, bedrijven en gemeenten in heel Nederland samen het zwerfafval in hun buurt opruimen. Ook in Reusel - De Mierden.

 • Volgt uw kind muziek, theater of dansles? Vraag dan vanaf nu subsidie aan voor lesjaar 2017/2018.

  Alle kinderen die in Reusel-De Mierden wonen en tussen de 6 en 18 jaar zijn, kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage in de kosten van deze lessen. De lessen moeten dan wel gevolgd worden bij een erkende aanbieder. Een aanbieder is erkend wanneer hij/zij aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet. Op onze website vindt u een lijst met erkende docenten.

 • De Brabant Stoet – de Brabantse Hoeders

  Op 16 september organiseren de Brabantse Hoeders de Brabant Stoet in Bergen op Zoom. Deze culturele manifestatie laat in een lange optocht een staalkaart zien van de 'lopende' cultuur van Brabant - Noord-Brabant en de Brabanden in België. De organisatie streeft naar deelname van alle Noord-Brabantse gemeenten aan dit bijzondere culturele evenement.

 • Jubilea

  Het college van B&W vindt het belangrijk om belangstelling te tonen voor gedenkwaardige gebeurtenissen in het persoonlijke leven van de inwoners van onze gemeente. Jubilerende huwelijksechtparen uit de gemeente Reusel-De Mierden worden ook in 2018 in het zonnetje gezet.

 • Mooie opkomst bij interactieve avond ‘ Langer thuis met Technologie’

  52 Geïnteresseerden waren aanwezig op maandag 22 januari 2018 bij de interactieve avond ‘ Langer thuis met Technologie’. Georganiseerd door Kempenlef in samenwerking met RSZK ZorgProfessionals, Technische Universiteit Eindhoven, Bibliotheek de Kempen, KBO Reusel en gemeente Reusel-De Mierden.

 • Samen Doen in Reusel-De Mierden!

  “Samen Doen” staat sinds eind 2016 hoog op de agenda van de gemeente Reusel-De Mierden.

 • Click magazine sport en cultuur nr. 21